Začetek dela na vrtu

3 May

DSCN0396

Končno je dovolj toplo, da smo lahko začeli delati na vrtu. Danes vam bom razložila, kako se iz travnika naredi vrt. Že jeseni smo del trate prekopali, saj smo želeli povečati vrt. Ker živimo v bližini gozda, naš vrt potrebuje ograjo. Kovinske mreže nam niso všeč, zato smo plot naredili iz različnih palic. Ni treba, da je na vrtu vse ravno – saj tudi v naravi ni! Naš vrt tako posnema naravo.

Gredice smo oblikovali iz smrekovih plohov. Zaščiteni niso nič, saj ni potrebe. Čez čas so postali sivkasti, a nič ne de. Na potke med gredami smo dali žaganje, da čevlji ne bodo blatni od zemlje. Drva smo narezali na manjše kolobarje, ki jih bomo sčasoma položili po vseh poteh. Ima kdo kakšno idejo, kako jih utrditi, da se ne bodo premikali?

Naslednjič napišem, kaj smo na vrt posadili.

Advertisements

One Response to “Začetek dela na vrtu”

  1. Čarovnije z male kmetije May 10, 2013 at 7:30 pm #

    Živjo,
    lepo ste uštimali, upam pa, da se ti zaradi žaganja ne zaredijo bramorji – nadvse ga obožujejo. Preverjeno na lastnih izkušnjah. Še vedno jih skušamo prepričati naj zapustijo naš rastlinjak. Premikali se ti krogci ne bojo, saj imaš deščice za ograjo, jih boste itak naslonili nanje. Pa kar orenk jih potolcite v tla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: